Modriča: Karate turnir okupio 300 sportista

Karate savez WKF Republike Srpske i Klub borilačkih sportova Modriča, u saradnji sa  Opštinom  Modriča organizovali su 22. i 23. maja 2021. godine  međunarodne kvalifikacije i prvi kvalifikacioni karate turnir za Svjetsko prvenstvo 2021., koje će se održati u oktobru u Rumuniji.  Na manifestaciji je učestvovalo oko 300 sportista iz Srbije,  Hrvatske,  Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Organizovani su i stručni seminari za sportiste, trenere i sudije. Takmičenje je održano u skladu sa mjerama i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Turnir je otvorio načelnik opštine Modriča Jovica Radulović i izrazio zadovoljstvo što je organizovano prvo sportsko takmičenje na području lokalne zajednice,  od proglašenja pandemije virusa korona. “Uvijek smo tu uz mlade i sportiste i zaista sam presrećan što je Opštinska uprava pokrovitelj jedne ovakve manifestacije. Želimo da se gosti osjećaju ugodno u našem gradu i da takmičenje protekne u najboljem redu“, rekao je Načelnik.

′′Klub borilačkih sportova Modriča je tehnički organizator sportske manifestacije u Modriči.  Učestvuju takmičari u kategorijama od pionira do seniora. Imaćemo ukupno četiri kvalifikaciona turnira i na osnovu zbirke bodova formiraće se reprezentacija Republike Srpske, koja će putovati u Rumuniju“, izjavio je u ime organizatora Nikola Živković.

Tagovi: