Miloš Stevanović šalje u stečaj firme Đoke Davidovića

Advokat Miloš Stevanović podnio je Okružnom privrednom sudu u Banjaluci zahtjev za stečaj preduzeća „Ekvator“ i povezanih firmi u vlasništvu biznismena Đorđa Davidovića, saznaje portal CAPITAL.

Stevanović je od Investiciono – razvojne banke (IRB) Republike Srpske u novembru prošle godine otkupio 180 miliona maraka potraživanja za 30 miliona maraka, a u tom paketu su se našla i dugovanja koja je Davidović imao prema IRB-u zbog kojih mu sada prijeti stečaj.

Informaciju da traži stečaj nam je potvrdio Stevanović, ali nije otkrio koliki je Davidovićev dug.

Mogu samo da potvrdim da je zahtjev za stečaj upućen sudu i da je procedura u toku - kazao je on u kratkoj izjavi za CAPITAL.

Davidović sa druge strane, kaže da nema takvu informaciju.

Inače, kako smo to ranije pisali, IRB RS je njegov biznis podržao sa nekoliko kredita, po osnovu kojih je prošle godine pokušao da naplati deset miliona maraka. Da li su se i koliko naplatili do momenta kada je Stevanović preuzeo potraživanja, nije poznato.

Pored toga što je firma pred stečajem, Davidović se suočava sa brojnim krivičnim prijavama kupaca kojima je uzimao novac za stanove, a nikada ih nije izgradio.

Policijska uprava Banjaluka je nedavno podnijela izvještaj tužilaštvu zbog sumnje da je preko svoje firme počinio 20 krivičnih djela “teških” oko 8,2 miliona maraka od 2015. do kraja 2021. godine.

capital.ba

Tagovi: