Milan Marić u žiriju Sarajevo film festivala

Reditelj i scenarista Sebastian Meise (predsjednik žirija), rediteljka, scenaristkinja i Lucile Hadžihalilović, scenaristica i rediteljica Antoneta Alamat Kusijanović, glumac Milan Marić i producent i stariji konsultant u Inttl Co-Productions Katriel Sćory, članovi su žirija Takmičarskog programa - igrani film 28. Sarajevo film festivala, saopštili su iz organizacije festivala.

Sebastian Meise je austrijski reditelj i scenarista i studirao je slikarstvo i filozofiju prije nego što se počeo baviti filmskim stvaralaštvom. Njegov najnoviji igrani film "Konačna sloboda" je prikazan na filmskom festivalu u Cannesu, gdje je osvojio nagradu irija - Un Certain Regard.

Film je osvojio i "Srce Sarajeva" za najbolji igrani film, "Srce Sarajeva" za najboljeg glumca - Georg Friedrić, kao i nagradu CICAE na 27. Sarajevo film festivalu.

Srpski glumac Milan Marić ostvario je mnoge uloge u pozorišnim i filmskim koprodukcijama u regionu, a publike ga najviše pamti po ulozi Tome Zdravkovića u ostvarenju "Toma".

 

nezavisne.com

Tagovi: