Leotaru tofej, Modričanima položen ispit: Od naredne sezone Kup dr Milana Jelića

Fudbaleri Leotara četvrti put u istoriji osvojili su trofej u Kupu Republike Srpske, savladavši u Modriči Krupu 2:0, a 28. finale najstarijeg i najmasovnijeg takmičenja Republike Srpske na stadionu "Dr Milan Jelić" proteklo je u sjajnoj atmosferi.

FK Alfa Modriča kao domaćin i Fudbalski savez Republike Srpske na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem pokazali su kako se organizuje jedna manifestacija na vrhunskom nivou, a "praznik" fudbala uljepšalo je oko 2.000 gledalaca, te veliki broj onih koji su finalni susret pratili putem malih ekrana na RTRS-u.

Za najboljeg igrača finala proglašen je Danilo Šipovac, a fudbaleru Leotara uručen je poklon bon od 500 KM.

"Ovo je neopisiv osjećaj. Drago mi je zbog osvajanja Kupa. Svi smo ovo željeli, trudili se, dali smo svoj maksimum i mislim da smo zasluženo slavili. Krivo mi je što zbog povrede nisam mogao igrati do kraja ovu utakmicu. Ipak, nadam se da će sve biti kako treba za nekoliko dana. Odlazimo u Trebinje da slavimo svi zajedno", rekao je Šipovac.

Najstariji akter na terenu bio je njegov saigrač Dragan Ristić.

"Srećan sam, presrećan. Meni je ovo treći kup i sada mi je najdraži, dočekao sam ga sa 40 godina. Prije godinu dana iz drugoligaškog društva smo ušli u Prvu ligu RS, a sada osvajamo jedno takmičenje. Da li ću još igrati ili okončati karijeru, ne znam. Dosta je za mene, ali srce kaže da ostanem još na terenu. Vidjeću", kaže Ristić.

Trener Oleg Ćurić sjajno je vodio Trebinjce ove sezone. Tek su se vratili u prvoligaško društvo, a već su osvojili vicešampionsku titulu, a nakon toga stigao je i trofej u Kupu RS.

"U najavi utakmice sam govorio da je Krupa apsolutni favorit. Međutim, mi smo taktički zrelo odigrali finale da su me moji igrači prijatno iznenadili i silno obradovali. Hvala mojim momcima, srce je presudilo. Svaka im čast i hvala im na tome", rekao je Ćurić.

Iz Krupe na Vrbasu najavljivali su da bi ovo mogla biti najsupješnija sezona za njih. Nakon ostvarenog cilja i opstanka u m:tel Premijer ligi BiH, sanjali su svoj prvi trofej u Kupu RS, ali ni četvrti put nisu uspjeli.

"Čestitam Leotaru na pobjedi. Ušli su u utakmicu agresivnije, a i teren im je odgovarao, nismo mogli stvoriti pas igru. Jedna neopreznost i naivnost kod kaznenog udarca prouzrokovale su da izvučemo iz igre štopera, da rizikujemo sa napadačkom igrom. Iz kontra akcije primili smo drugi gol i sve je bilo gotovo. Okrećemo se novim obavezama, a Leotaru od sveg srca čestitamo i da se nastavi kretati ka Premijer ligi BiH. Zasluženo su osvojili ovaj trofej", korektno je poručio trener Krupe Vladimir Ilić.

Finale Kupa RS između Leotara i Krupe još jednom je pokazalo da se fudbalska asocijacija Srpske ima čime da podiči. S tom konstatacijom slaže se i predsjednik Saveza Vico Zeljković.

"Dobra utakmica u kojoj su gledaoci uživali. Ta utakmica pokazala je da fudbal Srpske ide korektnim putem. Bila je teška godina i za fudbal zbog pandemije, ali izborili smo se. Fudbal je pobijedio. Nastavićemo da unapređujemo stanje fudbala i da realizujemo sve ono što smo obećali. Čestitam Leotaru na uspjehu, a Krupi na korektnosti i gospodstvu. Nije Modriča slučajno bila domaćin, zaslužio je to dr Milan Jelić. Već na narednoj sjednici Izvršnog odbora FS RS predložiću da se od naredne sezone ovo takmičenje zove ’Kup Republike Srpske – dr Milan Jelić’. Taj čovjek je zaslužio to. Siguran sam da ću dobiti punu podršku u toj inicijativi“, najavio je Zeljković.

Nije fudbalska Modriča prvi put organizovala gala fudbalsku predstavu, neće biti ni poslednji. Raniji predsednik Milan Jelić je fudbalu Srpske dao novi zamajac i evropsku dušu. Tim stopama ide i njegov nasljednik Petar Jelić, predsjednik Modriče, domaćina ovogodišnjeg finala.

"Mislim da su svi uživali u viđenom. Hvala Leotaru i Krupi što su prikazali, a nadam se da smo uradili dobar posao da sve protekne u najboljem redu. Nije Modriča prvi put bila uspješan domaćin, neće biti ni posljednji. Svaki put opravdaćemo ukazano povjerenje. A inicijativa predsjednika Zeljkovića puno znači nama kao porodici, vjerujem svima u Modriči. Ganut sam, hvala svima koji podrže tu priču. Drago mi je da moj otac nije pao u zaborav“, rekao je mlađi Jelić.

(mondo.ba)

Tagovi: