Modriča: Izliječena dva pacijenta od korona virusa

Dva pacijenta zaražena virusom korona iz Modriče izliječena su i nalaze se pod zdravstvenim nadzorom u kućnoj izolaciji, izjavio je Srni direktor modričkog Doma zdravlja Darko Stefanović.

Stefanović je istakao da su osobe, koje su boravile u karantinu u Studentskom centru u Banjaluci, nakon dva negativna testa na virus korona, u protekla dva dana upućena u kućnu izolaciju koja će uz ljekarski nadzor Doma zdravlja Modriča trajati 14 dana.

– Od pojave epidemije, novim virusom korona u opštini Modriča zaražena su tri lica, od kojih se jedno i dalje nalazi na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci – rekao je Stefanović.

On je naveo da je pod nadzorom trenutno 100 osoba, a da ih je iz nadzora izašlo 450.

U Modriči su formirana tri karantina u kojima se trenutno nalazi 27 osoba, podaci su opštinske Civilne zaštite.

Koordinator za rad karantina Željko Terzić rekao je da se u karantinu u Sarajevskoj ulici nalazi osam lica koja su upućena sa graničnog prelaza i negativna su na virus korona.

– Dva lica se nalaze u karantinu u blizini Policijske stanice, dok je u karantinu formiranom u Osnovnoj školi “Sutjeska” smješteno 17 lica upućenih sa graničnog prelaza bez testa na novi virus korona – rekao je Terzić.

Tagovi: