Gol direktno iz auta postignut i priznat (VIDEO)

Iako fudbala nema toliko mnogo posljednjih dana jer je u elitnim ligama završeno takmičenje, danas smo dobili pogodak kakav vjerovatno nikada niste vidjeli, a dolazi iz Finske.

U pitanju je najelitniji rang finskog fudbala, jedna od rijetkih liga koje se igraju u ovom trenutku, a sastali su se SJK Seinajoki i VPS Vaasa.

Duel je završen rezultatom 2:1 za domaću ekipu, a otvaranje utakmice donijelo nam je nevjerovatne scene i gol koji je za samo nekoliko minuta obišao svijet.

Video OVDJE

Igrao se drugi minut susreta kada je lijevi bek SJK-a, Jagbe izveo aut s prilične udaljenosti od gola VPS-a. Želio je ubaciti loptu u kazneni prostor i tako doći do gol šanse, ali postigao je gol.

Da, dobro ste čuli. Ubačaj Jagbea samo je dodirnuo golman VPS-a Tepo Martinen i nakon kontakta s golmanom, lopta je ušla u mrežu, prenosi "Klix".

Da, golman Martinen nije dirao loptu, ovaj gol bi bio poništen jer pogodak postignut rukom direktno iz auta nije važeći prema fudbalskim pravilima. Ali, kako je golman ostvario kontakt s loptom, gol je regularno priznat.

nezavisne.com

Tagovi: