DNS dobojske regije ipak ostaje uz SNSD

U očekivanju zvaničnog izjašnjavanja Gradskog odbora DNS Doboj i Opštinskih odbora Teslić, Petrovo i Stanari, sve je izvjesnije da će oni potvrditi stav rukovodstva Regionalnog odbora na “neformalnom sastanku” da ostaju u koaliciji sa SNSD i da će podržati kandidate načelnika u tim sredinama na predstojećim OpŠtinskim izborima, za što su se već ranije izjasnili.

Prema izvorima našeg portala, teško da će se neki od Odbora “odvažiti” i donijeti drugačiju odluku i da će Predsjedništvu DNS dostaviti zvanična potvrda privrženost i lojalnost koaliciji.

- Kada je dobojske regija u pitanju, ne samo da bi time doveli ostanak na dvjema ključnim funkcijama, generalnog direktora Željeznice Republike Srpske Slavka Gligorića i direktora Agencije za osiguranje RS Slavena Dujakovića, već i niz drugih manje istaknutijih funkcija – saznajemo od izvora u rukovodstvu dobojskog GO DNS, koji razumljivo do ozvaničenja odluke želi ostati anoniman.

Naš portal ranije je izveštavao da bi se istupanje DNS iz vladajuće koalicije na republičkom i nivou BiH odraziti i na Doboj. Osimna čelnu funkciju u ŽRS, čiji je trenutni VD generalnog direktora Slavko Gligorić predsjednik Gradskog odbora DNS Doboj i aktuelni poslanik u NS RS i ostale nižerangirane kadrove ove stranke, jer je oblast saobraćaja, prethodnim koalicionim dogovorom na nivou RS pripao tom političkom subjektu.

Takođe “potres” bi za regiju Doboj i ogranke DNS u četiri lokalne zajednice izazvalo i gubljenje druge po važnosti funkcije, koju iz Doboja obavljaju kadrovi DNS je u Agenciji za osiguranje, čiji direktor Slaven Dujaković je i predsjednik Regionalnog odbora DNS za dobojsku regiju. Uz to je i za ove Opštinske izbore i Šef Glavnog izbornog štaba DNS.

Od ostalih kadrova, od ishoda izjašnjavanja zavisilo bi i da li će direktori u nekoliko dobojskih osnovnih i srednjih škola ostati na svojim pozicijama, a njihov izbor potvrđuje resorno Ministarstvo prosvejete i kulture. Takođe i kadrovi DNS, koji su u skladu sa koalicionim dogovorom sa vladajućim SNSD u Doboju, na funkcijama i rukovodnim mjestima u gradskoj vlasti, odnosno u organizacijama, institucijama i ustanovama čiji je osnivač Grad.

Lj. Đurić

Tagovi: