Dječije pozorište RS uz lutkare Srbije

Ovogodišnji, 51. Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije održaće se online zbog mjera opreza u organizaciji manifestacija koje podrazumijevaju putovanja, a čime su svi festivali i dalje u režimu zaštite od pandemije virusa korona.

Susreti se svake godine održavaju u drugom gradu, a ovogodišnji domaćin je Pozorište za decu u Kragujevcu. Tako će od danas do 28. aprila sve predstave bite emitovane online na zvaničnom YouTube kanalu- Susreti pozorišta.

Predstave počinju svaki dan u 19 časova, a kako je ovo prvi put da se Susreti organizuju online, namjera organizatora je da ih bar na ovaj, zasad jedini dostupan način održe, prenose Nezavisne. 

Dječije pozorište Republike Srpske (DP RS) bilo je čest gost Susreta, a ove godine će objavama na svojim internet platformama najavljivati predstave kolega iz Srbije, kako bi i na ovaj način profesionalna zajednica pozorišta solidarno izdržala godinu u kojoj se svi jednako trude da ne izgube kontakt i interakciju sa svojom publikom.

"Sagledavanje godišnjih produkcija, iskoraci u repertoaru, nove dramaturške poetike i rediteljski koncepti, glumačke bravure, sve su ovo važni temelji na kojima već 50 godina istrajavaju Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, a podrška iz Republike Srpske ni ovaj, 51. put neće izostati", saopštili su iz DP RS.