Dan nakon tragedije u Blagaju: Potvrđen uzrok smrti trogodišnjeg dječaka

U Gradskoj mrtvačnici Sutina u Mostaru obavljen je vanjski pregled tijela trogodišnjeg dječaka H.K. iz Blagaja koji se u petak predveče utopio u rijeci Buni u ovom mjestu južno od Mostara.

Kako je rečeno iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog tijela, vidljivo je da je smrt nastala utapanjem, a budući da je istraga pokazala kako nema elemenata krivičnog djela, roditelji tragično stradalog dječaka su se izjasnili da ne žele obdukciju.

Za Avaz je rečeno da su oni jutros saslušani na okolnosti tragedije, budući da je majka dječaka provela noć na Odjeljenju psihijatrije Kantonalne bolnice “Safet Mujić”.

Tokom uviđaja koji je sinoć obavljen na mjestu događaja obavljeni su razgovori sa svim osobljem ugostiteljskog objekta gdje je dječak boravio s majkom i bakom, koje su sjedile u bašti.

Detaljno su pregledani snimci videonadzora. Nažalost, prema pisanju pomenutog portala, na snimcima se zbog nedovoljne pokrivenosti kamerom cijele bašte ne vidi trenutak kada je dječak upao u rijeku.

Podsjetimo, tragedija se dogodila u 17 sati, odnosno, tada je majka primijetila da dječaka nema. U tom trenutku u bašti nije bilo gostiju, a niko od osoblja, kao ni dječakove baka i majka, kako se pokazalo, nisu primijetile kada se on od tobogana, gdje se igrao, udaljio prema rijeci u koju je pao.

Njegovo tijelo je pronađeno kilometar nizvodno, nedaleko od Blagajske ćuprije.

mondo.ba