Đajić: Nemam ništa sa garažom

Direktor Univerzitetsko kliničkog centra (UKC) Banjaluka Vlado Đajić kazao je da će parking garaža koja se gradi kod ove zdravstvene ustanove biti završena u narednih 15 do 20 dana, čime je potvrdio da je još jedan rok koji je imao investitor za završetak radova, probijen.

On je rekao da garažu ne pravi on već firma koju je na tenderu izabrala Vlada Republike Srpske, koja finansira radove.

Naše je samo da nadgledamo radove da budu po svim pravilima struke i da što prije budu završeni. Garaža je potrebna kao i operaciona sala i sigurno je da će biti gotova u narednih 15 do 20 dana kada će se pustiti 500 parking mjesta - rekao je on.

On je rekao da samo neko ko želi loše pacijentima i Republici Srpskoj može kritikovati gradnju objekta koji je koštao od 200 do 220 evra po  kvadratu, a što kako tvrdi, nema nigdje u svijetu.

Izvođač je imao problema, izgubili su dvije godine u kovidu, radnici su bili bolesni, nije bilo materijala, nije se mogao organizovati posao. Takođe, garaža se gradi u najnepovoljnijem dijelu Banjaluke, na brdu, gdje je klizno područje. Ona se ne pravi za Vladu Đajića niti za bilo koga drugog već za pacijente i daću sve od sebe da se ta garaža ne naplaćuje ni pacijentima ni osoblju koje gore dolazi - rekao je Đajić.

Podsjećamo, prvobitni rok za završetak izgradnje garaže koja je počela u junu 2020. godine bio je septembar 2022. godine, a izgradnja je trebala koštati 35 miliona maraka.

Probijanje prvog roka opravdano je epidemijom virusa korona, pa je kao novi rok za završetak postavljen 17. juni prošle godine.

Međutim i taj rok je probijen, nakon čega je direktor UKC-a Vlado Đajić postavio novi rok i tvrdio da će garaža biti završena do kraja prošle godine.

Na kraju je kao krajnji rok za završetak postavljen 1. septembar ove godine i prema ranijim obećanjima iz laktaškog preduzeća „Marković invest R.M.“ koje izvodi radove taj rok nije trebao biti probijen, ali se to ipak desilo.

Konačna vrijednost projekta sa početnih 35 miliona se popela na 42 miliona KM.

capital.ba

Tagovi: