Vukosavlje: Čistačica uzimala pare sa računa, pa sve potrošila na astrologiju

Protiv Maje L. (28) iz Vukosavlja podnesen je izvještaj zbog sumnje da je na području te opštine počinila osam krivičnih djela neovlašteno korištenje ličnih podataka i osam krađa, saznaje Srpskainfo.

Prema našim saznanjima, Maja je na taj način zaradila oko 2.500 maraka.

- Riječ je o firmi u kojoj imaju svlačinioce, gdje radnici ostavljaju svoje stvari. Ti ormarići budu zaključani, ali je ona, pošto je radila kao čistačica, imala ključ. Skoro sve ukradene pare je dala za astrologiju – pojasnio je izvor Srpskainfo.

Portparol PU Doboj Dragana Kerkez je rekla, navodeći inicajale, da postoji sumnja da je ona krivična djela počinila u periodu od februara do aprila ove godine.

- Ona je bez saglasnosti sedam oštećenih osoba iz Modriče došlo u posjed ličnih podataka o bankovnim karticama, na način da je zloupotrijebila povjerenje i radno mjesto čistačice u jednom privrednom društvu u Modriči, gdje je u svlačionici nalazila novčanike od oštećenih iz kojih je vadila bankovne kartice te iste fotografisala sa svojim mobilnim telefon sa obe strane, te ih vraćala na mjesto gde ih je našla – pojasnila je Kerkezova.

Osim toga, ona je i prilikom boravka u porodičnoj kući u Derventi, iskoristila nepažnju oštećenih, te pronašla novčanik i fotografisala bankovne kartice, a potom iste  vratila na mjesto gdje su i bile.

- Ona je zatim iskoristila fotografije kartica kako bi kupovala dopune na internetu. Na ovoj način ostvarila je korist od 2.470 maraka – istakla je Kerkezova.

Tagovi: