Bratunački nepotizam s blagoslovom opozicije

Kompanija „Auto-moto trade“, koja je u vlasništvu supruge načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Bratunca Petka Rankića, gradiće stambeno-poslovni objekat na mjestu gdje je bila zgrada bratunačke opštine.

Opština Bratunac je nedavno donijela rješenje o uklanjanja  zgrade opštine. U skladu sa regulacionim planom, na lokaciji gdje je bila zgrada opštine biće izgrađen stambeno-poslovni objekat za „višeporodično stanovanje“ i nova zgrada opštine Bratunac. Posao je dobila kompanija „Auto-moto trejd“.

- Jeste, firma moje žene je dobila taj posao, ali tu nema nikakvog sukoba interesa. To je bio javni poziv. Ako ste novinar, znate šta znači javni poziv. Na javni poziv može da se javi i predsjednik republike ako hoće - rekao je Rankić za portal MojaBanjaluka.info.

On dodaje da su na tenderu učestvovali i „neki privrednici i poslanici“ i ističe da je sasvim normalno i legitimno da na njemu učestvuje i kompanija njegove supruge.

"Nemojte da slušate klošare"

- Pitanja su provokativna. Kakve to veze ima što je moja žena dobila posao? I ja bih mogao da dobijem taj posao da sam vlasnik firme. Nemojte da slušate klošare. „Auto-moto trade“ je napravio preko 300 stambenih jedinica u Bratuncu. Uložio je preko 20 miliona maraka u ovu opštinu. To ne znate - istakao je Rankić.

I dok Rankić priznaje da je kompanija njegove supruge dobila posao od opštine u kojoj je upravo on načelnik, bratunačka opozicija ne želi da se zamjera lokalnoj vlasti. Odbornik SDS-a Radenko Milanović kaže da „nije ulazio u detalje“ kada je ovaj posao u pitanju.

- Bilo je nekih žalbi i mislim da oni nisu zvanično dobili da rade taj posao, tako da je rano govoriti da li je to sukob interesa ili ne. Posao još može da se opozove i ona nikakvog sukoba interesa nema - kazao je Milanović.

Načelnik Bratunca Nedeljko Mlađenović danima ne odgovara na pozive i poruke.

G. Dakić