Modriča: Bijela tehnika i prehrambeni paket za šestočlanu porodicu

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović danas je u Modriči uručila bijelu tehniku i paket hrane šestočlanoj porodici Slaviše Kojića iz prigradskog izbjegličkog naselja Modriča pet.

Davidovićeva je rekla da je posjeta Kojićima organizovana u okviru kampanje "Za potpunu podršku porodici", koja se u Republici Srpskoj sprovodi s ciljem pomoći i podrške višečlanim porodicama.

"Kampanja nije vremenski ograničena, pokrenuli smo je i namjera nam je da pokažemo da vodimo brigu i da imamo osjećaj za višečlane porodice, koje su često socijalno ugržene", izjavila je Davidovićeva Srni.

Ona je naglasila da takvih porodica u Republici Srpskoj ima više od 900.

"Porodica Kojić je zdrava porodica u kojoj se roditelji bore da obezbijede najvažnije za odrastanje djece, njihovo srećno djetinjstvo i život", istakla je Davidovićeva.

Ona je navela da je porodica Kojić iskazala potrebu za bijelom tehnikom, koja će olakšati poslove u domaćinstvu.

Davidovićeva je rekla da je modričko Udruženje "Četiri plus" preporučilo porodicu Kojić, raseljena lica iz mjesta Gostović u federalnoj opštini Zavidovići, koja, iako je samo otac zaposlen, nije u stanju socijalne potrebe.

Član Udruženja "Četiri plus" Tanja Pisarević rekla je da na području ove opštine ima 130 višečlanih porodica. Slaviša Kojić zahvalio je za poklon, a naročito za pažnju koju je na ovaj način porodica dobila od Ministarstva porodice, omladine i sporta i Vlade Republike Srpske.

"Najvažnije je da su djeca zdrava, a na nama roditeljima je da se borimo da obezbijedimo najvažnije za njihovo odrastanje", rekao je Kojić, elektrotehničar zaposlen u modričkoj "Pošti".

Majka Andrijana Kojić rekla je da su djeca podsticaj porodici da uspije i da bude složna.

Desetogodišnja Jovana i osmogodišnji Lazar učenici su četvrtog i drugog razreda Osnovne škole "Sutejska", Milica je rođena 2015. godine, a prošle godine su dobili i sestru Marinu.

"Starija djeca su odlični učenici i rado pomažu u kućanskim poslovima, a naročito oko odgoja Milice i Marine", rekla je Kojićeva i dodala da se uz dobru organizaciju sve obaveze ispune, a uveče ima mnogo vremena za porodično okupljanje.

Tagovi: