Atletsko-rekreativni klub Modriča i ove godine trči za Republiku Srpsku

Udruženje građana „Atletsko rekreativni klub“ Modriča, ove godine, po četvrti put, organizuje aktivnost pod nazivom „Modriča za zdraviju Srpsku: 29 kilometara za 29 godina Republike“, koja će biti održana 9. januara.

U navedenoj aktivnosti članovi ARК Modriča i zainteresovani građani učestvuju u obilježavanju Dana Republike, promovisanjem zdravih životnih navika kroz trčanje.

“Ovu aktivnost smo započeli 2018. godine kada smo trčali 26 kilometara, a zatim i 2019. i 2020. godine kada smo trčali 27 i 28 kilometara, odnosno, onoliko kilometara koliko naša Republika slavi godina”, rekao je Danilo Vasiljević, predsjednik ARК Modriča.

On je naglasio da aktivnosti ARК Modriča, povodom Dana Republike, za cilj ima promociju sporta kao zdravog načina života, ali i da pošalje poruku da je Republika Srpska jaka prvenstveno onoliko koliko je njeno stanovništvo zdravo, a trčanje kao prirodan oblik kretanja upravo i doprinosi jačanju zdravlja stanovništva.

“Ova poruka posebno dolazi do izražaja u vrijeme globalne pandemije, koja utiče na fizičko i mentalno zdravlje svi ljudi na planeti”, dodao je Vasiljević.

Кako bi se sačuvalo zdravlje svih učesnika događaj će biti realizovan u skaldu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Događaj je rekreativnog karaktera i na njemu pored članova ARК Modriča mogu učestvovati i drugi zaiteresovani građani, koji u skladu sa fizičkom spremom mogu istrčati čitavu dionicu ili jedan njen dio.

“Ove godine će nam se pridružiti i prijatelji iz Broda i Petrova, a za sve učesnike su obezbijeđene učesničke medalje, kao i okrepa (voće i topli napici) koje će tokom trke pripremati volonteri Crvenog krsta Modriča”, istakao je Vasiljević.

D. ILIĆ

Tagovi: