Afera „neovlašteno snimanje“ trese političku scenu Modriče AUDIO

Posljednjih nekoliko dana Modričom kruži snimak telefonskog razgovora u kojem su glavni akteri bivši zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić i Danko Milošević, rođak kandidatkinje za načelnicu opštine Mare Milošević. U telefonskom razgovoru Milošević je ispitivao Savića u vezi sa njegovom trenutnom pozicijom u opštini, kao i da li je aktuelni načelnik Jovica Radulović obezbjedio novu funkciju njemu i bivšem načelniku Mladenu Krekiću, s obzirom na to da su, kako Milošević tvrdi, „i on i Krekić, Raduloviću valjali“.

U pomenutom telefonskom razgovoru Milošević je rekao da je bivši načelnik opštine Modriča finansijski pomogao trenutnom načelniku i to novcem iz SNSD-a, što Savić tada nije ni potvrdio, ni negirao. S obzirom da se snimak završava uvredom Miloševića koju Savić očito nije čuo, jer na istu nije odgovorio, daje se naslutiti da Savić nije ni znao da se pomenuti razgovor snima.

Zbog svega navedenog, Savić je, kako je potvrdio za naš portal, podnio krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju za neovlašteno snimanje i distribuciju snimljenog materijala, a na naše pitanje da li je tačno ono što se čuje na snimku, rekao je da je sve notorna glupost urađena očigledno sa ciljem da se diskredituje i omalovaži njegova ličnost. Kao razlog za to naveo je činjenicu da on, ali i većina opštinskog odbora SNSD-a, nisu podržali kandidaturu Mare Milošević.

„Nije tačno da smo ja i Mladen Krekić finansijski podržali Jovicu Radulovića, niti imamo taj novac, niti je za tim bilo ikakve potrebe. Suština je da su veliki dio članova SNSD-a, ali i sami građani Modriče, bili razočarani odlukom vrha stranke da raspusti opštinski odbor SNSD-a jer nisu podržali kandidaturu Mare Milošević i da je sve ostalo došlo kao rezultat toga. Jovica je bio ozbiljan kandidat i njemu nije trebala ničija pomoć da pobijedi“, rekao je Savić.

Na pitanje zbog čega tokom razgovora nije negirao Miloševićeve tvrdnje da je bivši načelnik finansirao Jovicu Radulovića, Savić tvrdi da je shvatio o čemu se radi i da je samo odgovarao na način da se razgovor što prije završi.

„Ja i ne znam ko je taj čovjek i da ga sretnem na ulici ne bih ga prepoznao. Iskreno, mislio sam po glasu da razgovaram sa nekim drugim, međutim kada je krenulo ispitivanje na račun finansiranja, ali i o tome ko vodi fejsbuk stranicu „Modrički sindikat“ shvatio sam da je u pitanju neka zezancija i nisam želio da učestvujem u tome“, naglasio je naš sagovornik i dodao da mu Radulović nije obećao nikakvu funkciju.

„Mene Jovica jeste pitao imam li kakvo rješenje za dalje i rekao da mu se obratim kada mi istekne „bijeli hljeb“ na koji po zakonu imam pravo šest mjeseci, ali to je bio prijateljski razgovor i nikakvo zvanično obećanje, čak ni obećanje samo po sebi. Jovica nije dužan da meni nađe posao, niti ja to očekujem“, istakao je Savić.

Za komentar smo upitali i aktuelnog načelnika opštine Modriča Jovicu Radulovića koji je rekao da je cilj tog snimka ne samo diskreditacija Savića i Krekića, nego i pokušaj skretanja teme sa aktuelnih dešavanja u gradu u smislu formiranja većine, odnosno načina na koji je formirana od strane lica koji su gubitnici na izborima.

„Prva konstitutivna sjednica Skupštine je prikazana na internetu i oni su vidjeli komentare ljudi na društvenim mrežama i njihovu ogorčenost i hitno im je bila potrebna ovakva afera da bi skrenuli sa teme. Apsolutno nije istina da sam ja obećao funkcije njima, niti je istina da mi je bivši načelnik dao ikakav novac za kampanju, a vrijeme će pokazati. Moj jedini kontakt u izbornoj i predizbornoj priči sa Mladenom Krekićem je bio taj da sam dobio čestitke nakon pobjede i jednom smo se sreli u predizbornoj kampanji. Tada mi je poželio sreću i rekao da se on izmiče iz te priče. Niti mi je ikada rekao da imam njegovu podršku, niti da nemam“, istakao je Radulović.

S obzirom na to da je ime bivšeg načelnika opštine pomenuto više puta u telefonskom razgovoru, željeli smo da čujemo i njegov komentar. Međutim, on nam je rekao da ne želi da komentariše.

„Ne želim da se uplićem u stvari koje su za mene prošlost. To je, na kraju krajeva, njihov razgovor i ja zaista nemam ništa sa tim, nazovite njih i pitajte ih za komentar. Razgovor čak nisam ni preslušavao, niti me to interesuje“, rekao je Krekić.

Ostali smo uskraćeni i za odgovore Danka Miloševića koji se javio na naš poziv i rekao da je kod rodbine u gostima i da ne može da priča, ali da će se javiti kasnije. Do završetka ovog teksta nije se javio.

Dajana ILIĆ

 

Tagovi: