Gacko: Pokušao da zgazi policajca, drugi pucao da ga zaustavi

Prava drama odvijala se sinoć na magistralnom putu Gacko – Nevesinje, gdje je 55-godišnji M.Z. iz Gacka, bježeći od policije automobilom umalo udario policajca PU Trebinje koji je pokušao da ga zaustavi, dok je drugi policajac pucao prema njegovom vozilu kako bi spasio život svog kolege.

Prema informacijama iz PU Trebinje, policajci su tokom noći na magistralnom putu Gacko – Nevesinje, u blizina raskrsnice za mjesto Zalom, u opštini Nevesinje, pokušali upotrebom svjetlosne i zvučne signalizacije na službenom vozilu da zaustave automobil passat, koji se kretao iz pravca Nevesinja prema Gacku.

"S obzirom na to da se vozač oglušio o zakonito naređenje da se zaustavi, druga policijska patrola zaustavlja službeno vozilo u desnoj traci i davanjem svjetlosnih signala pokušava zaustaviti putnički automobil. Prilikom nailaska, vozač pasata se vozilom prestrojava u lijevu traku, usmjerava automobil na policijskog službenika, koji se u tom trenutku sklanja iza službenog vozila kako bi izbjegao direktni udar, a drugi policajac upotrebljava vatreno oružje u namjeri da zaštiti život kolege", kazali su iz PU Trebinje.

Kako piše portal "Faktor.ba", nakon što je vidio drugu patrolu sa desne strane puta, koja je pokušala da ga zaustavi, M.Z. se vozilom nije zaustavio niti usporio, već je stisnuo na gas i zamalo udario policajca koji je stajao ispred službenog vozila. Drugi policajac je, kako bi spasio svog kolegu, pucao prema njegovom automobilu.

Pasat se prestrojio u lijevu traku i nastavio voziti prema Gacku.

Policajci su uspjeli da ga zaustave u blizini raskrsnice za mjesto Lukavice, u opštini Gacko, te je utvrđeno da se radi o M.Z. On je uhapšen, a dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Trebinju događaj je kvalifikovao kao krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju službene radnje.

M.Z. se, inače, nalazio na potjernici MUP-a RS nakon što je, prema pisanju pomenutog portala, pobjegao poslije izricanja presude u trebinjskom Okružnom sudu. On je osuđen na tri godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli Dragan Pješčić (47) i njegove kćerke Slađana (17) i Dragana (16) iz Lipnika kod Gacka.

Nesreća se dogodila 2009. godine, a za devet godina njemu je presuđivano tri puta. Kazna mu je, sa početne četiri godine, smanjena na tri, nakon čega je on, navodno, pobjegao u Srbiju.

(Faktor.ba)

Tagovi: