Osnovna škola u Vukosavlju dobila novu stolariju

Osnovna škola ''Aleksa Šantić'' u Vukosavlju dobila je novu stolariju, za šta je utrošeno 35.000 maraka. Iz budžeta predsjednika Republike Srpske u oktobru 2017. godine uplaćeno je 600.000 KM osnovnim školama u Republici Srpskoj za rekonstrukciju objekata. U 30 osnovnih škola širom Republike Srpske uplaćeno je po 20.000 KM, a novac je dobila i škola u Vukosavlju.

Učenici su svjesni da će sada imati bolje uslove za praćenje nastave.

"Ova stolarija mi se sviđa i škola je sada znatno ljepša. Znam da će sada biti mnogo toplije", rekao je Mile Pavlović, učenik sedmog razreda.

Hurija Ibrahimović, takođe učenica, rekla je du su protzori bili loši.

"Sada će sve biti bolje, lakše i ljepše, kaže Hurija.

OŠ “Aleksa Šantić“ ušla je u program obnove finansiranjem iz budžeta predsjednika RS. Direktorka Vesna Pašalić svjesna je da će biti bolji uslovi i za radnike i za učenike.

"Zamjenom stolarije uštedićemo i na grijanju. Fiskulturna sala nam je u lošem stanju i prokišnjava. Planiramo i taj problem da riješimo", kaže Vesna Pašalić i dodaje da OŠ “Aleksa Šantić“ sa područnim školama broji 55 zaposlenih, te 304 đaka.

Mnogo je pomaka u poboljšanju uslova života i rada u ovoj lokalnoj zajednici, naglašava zamjenik načelnika Vukosavlja Dejan Jović.

"Zahvalni smo predsjedniku Miloradu Dodiku za izdvojena sredstva. Kompletna investicija je oko 35.000 KM, a razliku sredstava obezbijedili smo iz lokalnog budžeta. Vjerujem da ćemo do kraja godine imati novu stolariju i na Srednjoškolskom centru “Nikola Tesla”. Ovdje ćemo imati uštedu energije, jer je prethodna stolarija bila dotrejala", rekao je Jović.

Glas regije

Tagovi: