Kompanija ''Zarubežnjeft'' u budžet uplatila 225 miliona evra

Prosječna plata radnika u ''Zarubežnjeftu'' u Republici Srpskoj i Federaciji BiH je 600 evra, a u prošloj godini ova kompanija je u budžet uplatila 225.000.000 evra, izjavio je danas u Modriči generalni direktor kompanije Sergej Kudrjašev.

Kudrjašev je na konferenciji za novinare, održanoj sa predstavnicima "Optima grupe", Rafinerije ulja Modriča i predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, rekao da se svi porezi i doprinosi uplaćuju na vrijeme, te da su isplate transparentne.

"Radnici su stručnjaci i profesionalci, zahvaljujući njima posljednje dvije godine radimo punim kapacitetom i dobrim pokazateljima", istakao je Kudrjašev.

Generalni direktor "Optima grupe" Andrej Getinger naveo je da na području Republike Srpske i Fedracije BiH "Optima grupa" zapošljava 2.023 radnika.

"Ukupna prerada u prošloj godini na nivou `Optima grupe` bila je 881.000 tona, dok je plan za ovu godinu da bude prerađeno 928.000 tona", rekao je Getinger.

Generalni direktor Rafinerije ulja Modriča Evgenij Kočnjev rekao je da Rafinerija u Modriči zapošljava 383 radnika i da će do kraja ove godine zaposliti 13 mladih.

"U prošloj godini Rafinerija je proizvela 12.000 tona motornog ulja i maziva, te preradila 50.000 tona sirovine GUS iz Rafinerije nafte Brod", naveo je Kočnjev.

On je naglasio da je u ovoj godini planirana investicija Z.300.000 evra za ugradnju četiri nova filtera na postrojenju za deparafinaciju.

Kočnjev je najavio da će u ovoj godini biti investirano i 500.000 evra u pogon za pakovanje gotovih proizvoda.

Obraćanju novinarima prethodio je obilazak pogona Rafinerija ulja Modriča, renomiranog i najvećeg proizvođača hidrokrekovanih baznih ulja, maziva i funkcionalnih tečnosti u jugoistočnom dijelu Evrope i ravnopravnog proizvođača maziva sa najpoznatijim evropskim i svjetskim brendovima u industriji maziva.

Tagovi: