Daniel Draganović pobjednik pete Vaskršnje tucijade

Učenik devetog razreda modričke Osnovne škole ''Sutjeska'' Daniel Draganović pobjednik je Pete vaskršnje tucijade, koja je održana u organizaciji Svetosavske omladinske zajednice i sveštenstva Crkvene opštine Modriča.
Drugo mjesto osvojila je Jovana Govedarica, učenica petog razreda iz Osnovne škole "Sutjeska", dok je žiri za najljepše ukrašeno jaje proglasio vaskršnje jaje Andree Jeremić, učenice devetog razreda te škole. 
Na Tucijadi, održanoj sinoć u Svetosavskom domu Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Modriči, učestvovalo je 70 takmičara, od kojih su najbrojniji bili djeca i učenici osnovnih škola. 
Starješina Crkve jerej Goran Panjkov rekao je da je Tucijada jedna u nizu manifestacija kojom se u duhu tradicije obilježava najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs. 
"Srećni smo da su i ove godine najbrojniji tamičari u izboru najtvrđeg i najljepše ukrašenog vaskršnjeg jajeta bila djeca", rekao je Panjkov, dodjeljujući nagrade pobjednicima. 
Takmičenju je prethodilo pashalno bogosluženje velikog broja sveštenika Modričko-gradačačkog namjesništva na srpskom, grčkom, crkvenoslovenskom i njemačkom jeziku.

Tagovi: