Organizovano besplatno mjerenje šećera u krvi i podjela voća

U Modriči i Mrkonjić Gradu danas je povodom obilježavanja 7. aprila, Svjetskog dana zdravlja, organizovano besplatno mjerenje šećera u krvi i podjela voća građanima.

Udruženje dijabetičara “Modriča dijabet” organizovalo je besplatno mjerenje šefera u krvi na Trgu “Dr Milan Jelić”, te je tokom jednočasovne aktivnosti kontrolisano 50 građana.

Predsjednik Udruženja Tatjana Mirković rekla je da se šećerna bolest može liječiti i držati pod kontrlom, te da je uspjeh veći ukoliko se bolest, poznata i kao “tihi ubica”, otkrije blagovremeno.

“Građane kod kojih smo danas otkrili povišen ili visok nivo šećera u krvi savjetovali smo da se obrate porodičnom ljekaru”, rekla je Mirkovićeva.

Prema ranijim podacima, u Domu zdravlja u Modriči registrovano je više od 2.000 oboljelih od dijabetesa.

Mladi Crvenog krsta su na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića u Mrkonjić Gradu postavili pult sa voćem koje su dijelili prolaznicima.

Član Crvenog krsta Marina Boškan rekla je Srni da na ovaj način oni pozivaju ljude na zdravu ishranu.

“Na Trgu smo postavili jednu kutiju u koju građani mogu ostaviti prilog koji će ići za liječenje Slađane Simidžije iz Grahova, koja boluje od dijabetesa i treba da ide na operaciju oka”, dodala je Boškanova.

Tagovi: