Uručeni vaskršnji pokloni korisnicima Kolektivnog centra u Kladarima Donjim

Korisnici Kolektivnog centra u Kladarima Donjim kod Modriče danas su povodom vaskršnjih praznika dobili poklon pakete sa hranom i higijenskim sredstvima, a ove godine trebalo bi da se usele u uslovne stambene jedinice, čija je izgradnja u toku.

Načelnik Odjeljenja za opšte poslove Modriča Bosa Novaković napomenula je da je u toku izgradnja 22 stambene jedinice u koje će, u ovoj godini, biti smještena 22 lica iz Kolektivnog centra i 10 socijalno ugroženih lica sa područja ove opštine.

“Dodjelom na korištenje stambenih jedinica izbjeglim i socijalno ugroženim licima biće zatvoren Kolektivni centar, formiran 1992. godine u prostorijama Osnovne škole u Kladarima Donjim, mjestu udaljenom 10 kilometara od Modriče”, rekla je Novakovićeva.

Ona je istakla da se izgradnja stambenih jedinica realizuje u okviru projekta CEB 2 – Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja u BiH.

“Ukupna vrijednost projekta, koji implementira Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske je 1.041.361 KM. Opština Modriča obezbijedila je građevinsko zemljište, projektnu dokumentaciju i priključke na infrastrukturu u ukupnom iznosu od 150.438 KM”, istakla je Novakovićeva.

Damir Mikičić korisnik centra, zahvalio je svima koji se sjete i pomognu ljudima koji žive u ovom centru.

“Nadam se da će obećanja nadležnih, koja su davali više od dvije decenije, biti ispunjena i da će korisnici ovog centra dočekati život u uslovima koji priliče ljudima”, rekao je Mikičić.

On je naveo da su stanari, među kojima je i devedesetogodišnja Rajka Cvjetković, izbjeglica iz Zavidovića, uglavnom bolesna i stara lica.

Mikičić je istakao da je Rajka nepokretna, slijepa i gluva i da ne bi preživjela bez pomoći drugih stanara.

Čestitajući predstojeći praznik Vaskrs, stanari centra zahvalili su za poklone koje su im uručili predstavnici opštine Modriča, kancelarije Ministarstva za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske u Modriči, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i Srpske pravoslavne crkve.

Tagovi: