Doboj: Na jezeru Modrac žestok sukob krivolovaca i ribočuvara (VIDEO)

Na jezeru Modrac kod Lukavca odigrala se drama kao iz akcionih filmova, kada su ribočuvari Udruženja građana sportskih ribolovaca ’’Mrena’’ iz Živinica pokušali da spriječe krivolovce da mrežama izvlače ribu.

Članovi ovog udruženja prije desetak dana krivolovce su zatekli na djelu, sa zabačenim mrežama u dijelu jezera gdje je ribolov zabranjen, i pokušali su da im ih oduzmu. Zatim je izbio sukob, jer su kradljivci bili naoružani i pucali su u vazduh da zaplaše lovočuvare; okružili su ih sa tri svoja čamca, prijetili im i vrijeđali ih.

Smiješni detalj potjere je momenat kada su ih lovočuvare gađali tegom da se odbrane, a jedan od lopova se i maskirao fantomkom, da ga ne prepoznaju. Mreže nisu htjeli da ostave ni uz prijetnju policijom, a čitav događaj nije bio ni malo bezazlen.

U sve se umiješala i policija, pa su krivolovci naknadno uhapšeni, pretreseno je nekoliko lokacija koje su koristili i oduzete su 53 ribarske mreže i pet metalnih čamaca koje su koristili.

„Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Opštinskom sudu Živinice je stavio prijedlog za određivanje pritvora za braću Emila (42)  i Emira (37) Dahića iz Priluka kod Živinica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje prema ribočuvarima iz Udruženja građana sportskih ribolovaca ’Mrena’ iz Živinica“, piše na internet stranici ovog Udruženja.

Pogledajte i video potjere na jezeru Modrac, uz detaljne opise akcije i opaske.

Tagovi: