U Modriči počela sezona radnih akcija: ''Uzdaj se u se, i u svoje kljuse''

Juče smo slučajno naišli na radnu akciju u Beogradskoj ulici u naselju MZ Modriča 3, koja je već poznata kao ''Trojka'' i važi za jednu od najaktivnijih Mjesnih zajednica na području opštine Modriča.

U kratkom razgovoru sa jednim od akcijaša, Bojanom Milešićem saznajemo da je akcija krenula samoinicijativno od stanovnika Beogradske i susjednih ulica, te da su mještani istih sami sakupili pare i time obezbjedili dva kamiona šljunka za nasipanje. Juče je njih desetak u radnoj akciji ručno razgrnulo  šljunak po cesti.

Ova akcija se nastavlja, a da već se najavljuju nove, u Drinskoj i ostalim ulicama. U svojoj objavi na društvenim mrežama akcijaš Milešić kaže:

“Tako to rade pravi domaćini. Ako Bog da lijepog vremena u petak ili subotu nastavljamo akciju. Ovim putem želim da se zahvalim svim stanovnicima Beogradske i susjednih ulica koji su na različite načine uzeli učešće”, piše on.

Kako su akcijaši posebno istakli, u ovoj akciji mještani su vlastitim sredstvima obezbjedili šljunak, a to ipak nije mali izdatak.

"Možda bi bilo i lijepo i pohvalno kada bi vlasnici firmi koje vade i prodaju šljunak napravili izuzetak upravo za Mjesne zajednice Modriča 3, 4 i 5, koje su posebno ugožene, te im dale određeni popust na cijenu. Recimo, na naručena dva kamiona da daju jedan gratis, kao donaciju", navode akcijaši.

Nedavno se na društvenim mrežama pojavilo nekoliko sličnih inicijativa vezanih za stanje puteva u ovim mjesnim zajednicama, Modriča 3, 4 i 5. To su objave već poznatog Skugrićanina Milana Mišića Bossa koji je svojevremeno u svom Skugriću napravio ogroman pomak u elektrifikaciji, osvetljenju ulica, iskopom arteškog bunara i još mnogo mnogo toga.

Njegova je bila inicijativa i za rekonstrukciju pijace.

Njegova inicijativa je da se opština Modriča u sadašnjoj stabilnoj finansijskoj situacija, kada nema kreditnih opterećenja ipak kreditno zaduži ili aplicira kod IPA Fondova za sredstva kojima bi se izvršilo sekundarno priključivanje na kanalizacionu mrežu svih stanovnika tj. kuća u Mjesnim zajednicama Modriča 3, 4 i 5. Na taj način bi sve ove kuće bile besplatno priključene, a naravno, oni koji su to već platili dobili bi povrat novca. Priključivanjem na kanalizacionu mrežu stvorio bi se osnovni preduslov da se potom otpočne i sa asfaltiranjem ulica u ovim mjesnim zajednicama. Ne trebamo ponavljati da se sada ne može asfaltirati niti jedna ulica u ovim naseljima sve dok se svi ne priključe na kanalizaciju.

 

Modriča info

Tagovi: