Banjaluka: Šampionima treba pomoć da otputuju na finale u Španiju

Banjaluka i Košarkaški klub invalida ''Vrbas'' dobili su čistu desetku za organizaciju Evro lige, koja se održala proteklog vikenda u Banjaluci, kako od supervizora Aharona Markovitza, tako i od generalnog sekretara IWBF-a Petra Tuceka, te svih delegata i učesnika.

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ plasirao se u finale Evrolige, pobjedivši sva četiri rivala na kvalifikacionom turniru u Banjaluci. Domaćin turnira je malo lakše nego što se očekivalo stigao do prvog mjesta, a redom su padali Turk Sel (81:62), Marseq (84:48), Flink Stounsa (69:50) i poljski Kilce (92:48).

Predsjednik kluba Marinko Umičević rekao je da sada za njih nastupaju „slatko slani problemi“.

Postavlja se pitanje kako otići na finale final foura u Španiju, u grad Badahos koji je udaljen 2.700 kilometara od Banjaluke, gdje bismo trebali ići avionom. Ovo je veliki uspjeh koji smo ostvarili i šteta bi bilo takvu priliku ne iskoristiti. Nadamo se da ćemo naići na razumijevanje“, rekao je Umičević.

Klub će pokušati otvoriti broj preko m:tela kako bi prikupili novac za put, organizovaće donatorsko veče, a računaju i na pomoć predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, te Vlade RS i gradonačelnika Banjaluke.

Zipa Photo Agency - Borislav Zdrinja

„Mislim da su momci zaslužili otići u Španiju, a ako ne odemo, izbaciće nas iz svih takmičenja i kazniti sa 15.000 evra, a to bi značilo gašenje kluba“, rekao je Umičević.

Dodatni motiv igračima da proteklog vikenda daju sve od sebe, ali i dodatni značaj cijeloj manifestaciji, dao je košarkaška legenda Zoran Moka Slavnić.

„Ova tri dana se maksimalno potrudio da motiviše igrače, i da ih nešto nauči, pa mu se ovom prilikom još jednom zahvaljujemo“, rekao je Umičević.

Grad Banjaluka 

Umičević se još jednom zahvalio predsjedniku i premijerki RS, te gradonačelniku Banjaluke za podršku, kao i medijima koji su prenosili utakmice. 

„Kolege iz Francuske, Poljske, Turske i Austrije su nam pokazivali natpise o turniru u njihovim medijima, te je i kod njih ova manifestacija bila uspješno ispraćena. Dobili smo veliko priznanje od Francuza, Poljaka i Turaka, koji su nas pozvali u svoje zemlje da budemo njihovi gosti, ali nažalost, spremni su i da nam vrbuju igrače, a ponude koje su im dali su astronomske za naše prilike“, rekao je Umičević.

Tagovi: