I Lukići trebaju našu pomoć

U samom srcu planine Kozara, u selu Gornji Jelovac, kod Prijedora, u trošnoj kućici smjestila se osmočlana porodica Lukić, koju čine samohrani otac Miroslav (41) i njegovo četvoro djece: kćerke Dragana (14) i Jovana (5) i sinovi Zdravko (16) i Zoran (8), a potrebna im je pomoć, prije svega sanacija doma i kupatilo.

Sa porodicom žive još Miroslavov brat Branislav (50) i roditelji - deda Rajko (78) i baka Stoja (80).

Nažalost, majka djece ih je napustila i otišla u potragu "za nekim boljim životom", tako da brigu o djeci najviše vode otac Miroslav i deda Rajko, koji osim djece moraju da se staraju i o bolesnoj baki Stoji, koja je prikovana za krevet, te o Branislavu, koji pati od epilepsije.

"Porodica živi u jako teškim uslovima, sa dječjim dodatkom kao jedinim stalnim izvorom prihoda u mjesečnom iznosu od 140 KM. Dodatni izvor prihoda porodici nadničenjem obezbjeđuju otac Miroslav i najstariji sin Zdravko, u šta smo se i uvjerili jer ih prilikom naše posjete nismo zatekli u kući s obzirom na to da su otišli da rade", navode iz Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe".

Najveći trošak porodici predstavljaju dvije autobuske karte koje svaki mjesec moraju da obezbijede za Zdravka i Draganu, koji idu u srednju školu u Prijedor, u iznosu od 150 KM.

Za ostale troškove hrane, struje i ogreva se nekako snalaze, a porodici dosta znači što drže kravu, koze i živinu, a takođe imaju i traktor kojim mogu da obezbijede drva za zimu i da obrađuju zemlju.

Na pitanje koja im je pomoć najpotrebnija, porodica je izrazila želju za kupatilom, koje trenutno nemaju.

Uvidjevši stanje kuće, iz Organizacije "Srbi za Srbe" navode da - da bi napravili kupatilo  - prvo je potrebno izvršiti adaptaciju kuće, koja je takođe u dosta lošem stanju.

Adaptacija kuće i izgradnja kupatila za porodicu Lukić zahtijevaju značajna materijalna sredstva i da bi ih obezbijedili potrebna je pomoć građana.

Ukoliko neko želi i može pomoći za dodatne informacije može se obratiti Organizaciji "Srbi za Srbe" putem njihove veb-stranice ili Miroslavu Lukiću na kontakt telefon 065/679-488.

(nezavisne.com)

Tagovi: