Ubila ga krava dok ju je vodio kod bika

Aleksija Ristić (71) preminuo je od povreda koje je zadobio kada ga je u Krupi na Vrbasu kod Banjaluke oborila i nekoliko metara po zemlji vukla krava, koju je u sredu poveo na oplodnju kod bika.

Jedan od komšija porodice Ristić ispričao je da se tragedija dogodila na samo kilometar od njegove kuće.

- Komšija Ristić je penziju zaradio kao putar. Iako je bio u godinima, bio je veoma vitalan i pokretan. Čuo sam da je u sredu odlučio da kravu odvede biku u selo Kola. Sin ga je odgovorao da ne ide, ali je Aleksija bio čvrsto odlučio da ide, izgleda da je to bila neka sudbina – ispričao je sagovornik “EuroBlica”.

Kaže samo što su krenuli prema Kolima, kiša je počela da pada i to je vjerovatno bio jedan od uzroka ove teške tragedije.

- Verovatno da je tada krenuo da otvori kišobran i to je uplašilo kravu i ona je počela da beži, vukući ga konopcem za sobom. Video sam telo komšije, imao je dosta povreda, a i glava mu je bila krvava. Najverovatnije da dok ga je vukla da je udario glavom u kamen – pojasnio je komšija porodice Ristić.

Velinka Stanetić sestra nastradalog Aleksije ispričala da je ovo četvrta tragedija koja ju je zadesila u poslednje vreme, jer je nedavno izgubila sina, muža, majku, a sada i brata.

Nesretni starac biće danas sahranjen na lokalnom groblju. On je živeo u kuću sa suprugom i sinom.

- Tragedija. Majka i ja se držimo kako znamo i umemo – kratko je rekao Aleksijin sin.

Zanimljivo je da meštani juče nisu uspeli pronaći kravu koja je usmrtila vlasnika. Porodica nastradalog Ristića kaže da očekuju od komšija da ih obaveste ako vide kravu.

PIŠE: Goran Obradović, EuroBlic

Tagovi: