Pelagićevo: Mještani sumnjaju da je Marija Knežević ubijena

Okružno tužilaštvo u Doboju još vodi opsežnu istragu da bi se rasvijetlila smrt Marije Knežević, 32-godišnjakinje čiji je obezglavljeni kostur pronađen 26. novembra prošle godine u povratničkom naselju Gornja Tramošnica.

Mnogi povratnici s kojima smo razgovarali, a u selu ih ima 188, ne vjeruju da se djevojka ubila. Mještani tvrde da je Knežević zvjerski ubijena na nekoj drugoj lokaciji te da je pod okriljem noći dovezena i ostavljena u napuštenoj kući u Gornjoj Tramošnici.

Petar i Danica Knežević, roditelji Marije koji privremeno rade i žive u Hrvatskoj, boravili su u svom rodnom selu, što nam je potvrdio i župnik Pero Baotić.

Baotić nam je rekao da su roditelji došli da bi prikupili potrebne papire (smrtni list kćerke i ostalo) te su se na groblju pomolili i otputovali u Hrvatsku. Roditelji, kako kaže Baotić, očekuju profesionalnu istragu.

Kako je naš list već pisao, Marija se posljednji put majci u Hrvatsku javila porukom u kojoj je napisala da se više neće javljati zbog kvara na mobitelu. Otad joj se gubio svaki trag.

Potrage bez rezultata

Brojne potrage za njom nisu dale rezultate, a roditelji su živjeli u neizvjesnosti više od godinu. Prolaznici su slučajno našli kostur. Interesantno je da je tada pored tijela bio i nož. Jedna cipela bile je na nozi, dok je druga bila u uglu sobe.

Obducent iz Doboja Ljubomir Curkić nije mogao utvrditi uzrok smrti jer se tijelo potpuno raspalo.

Urađen DNK nalaz

Roditelji Marije Knežević nisu bili sasvim sigurni da se radi o posmrtnim ostacima njihove kćerke. U međuvremenu su stigli rezultati DNK nalaza te je utvrđeno da je riječ o Mariji, što je donekle roditeljima bila utjeha, jer su znali su da u zemlji leže kosti svoje kćerke.

Avaz

Tagovi: