Humane Dobojlije pomažu porodicama slabijeg imovinskog stanja

Na popularnoj facebook stranici ''Dnevna doza Doboja'' ovih dana započeta je nesvakidašnja akcija humanitarnog karaktera koja je privukla veliku pažnju.

Primarna ideja akcije bila je da vlasnici privatnih firmi i malih preduzeća uplate djetetu slabijeg imovinskog stanja ishranu u školskim kuhinjama za jednomjesečni period, a ova stranica bi ih nagrađivala i zahvalila im se reklamom za njihovu firmu. U sve su dobrovoljno uključeni i radnici, profesori i pedagozi pojedinih škola koji najbolje znaju kojoj djeci će najviše značiti ovaj humani gest.

Akcija se brzo proširila pa su se uključili mnogi koji, kako su sami napisali, “iako nisu privatnici, u mogućnosti su i žele da pomognu”. Ubrzo su se počeli javljati ljudi koji djeci iz porodica slabijeg imovinskog stanja žele pokloniti knjige, ali i kolica za bebe, odjeću, pa čak i šporet ili neki komad namještaja, porodicama kojima je to najpotrebnije.

U akciju su se uključili i Teslićani koji na isti naćin žele pomoći svojim sugrađanima, pa ovaj humani gest privlači sve više pažnje.

(Glas Regije)

Tagovi: