Natalija Pupčević korak bliže ozdravljenju

Nakon što je na klinici ''Maltezer Frenziskus'' u Flensburgu u Njemačkoj u utorak potvrđeno da boluje od akutne mijeloblastične leukemije, Natalija Pupčević (33) iz Banjaluke primila je prvu terapiju, koju je njen organizam dobro prihvatio.

Potvrdili su to u petak u Humanitarnoj organizaciji "Budimo ljudi", naglasivši da o Natalijinom zdravlju sada brine priznati hematolog i transplantator matičnih ćelija sa Balkana doktorka Nadežda Basara.

- Doktorka je odmah po prijemu u bolnicu pregledala Nataliju, potvrđena je njena dijagnoza i započeto je liječenje. Ona će u idućem periodu primiti još jednu terapiju, a potom slijedi priprema za transplantaciju - rekla je predsjednik organizacije "Budimo ljudi" Adriana Basara.

Ona ističe da je za Natalijino liječenje potrebno još oko 50.000 evra, a od 1. septembra biće aktivan humanitarni broj za pomoć ovoj hrabroj Banjalučanki. Iz ove humanitarne organizacije najavljuju da će od polovine septembra s ciljem prikupljanja pomoći za njeno liječenje kroz gradove Srpske proći i karavan humanosti.

(Glas)

Tagovi: