Doboj: Bježeći od policije bacio 2 kilograma skanka

 Muškarac čiji su inicijali D.M. sa područja Doboja osumnjičen je da je iz vozila u pokretu bacio dva kilograma droge skank, prethodno se oglušivši o naredbu policije da zaustavi vozilo.
Iz Policijske uprave Doboj saopšteno je da su policajci na osnovu saznanja da se ovo lice bavi preprodajom narkotika juče na lokalnom putu u mjestu Lipac pokušali zaustaviti vozilo "pežo", ali da se D.M. oglušio o naredbu i nastavio kretanje prema magistralnom putu, gdje je zaustavljen u mjestu Dugo Polje, opština Modriča. 

U međuvremenu, D.M. je na udaljenosti od jednog kilometra od mjesta gdje je pokušano zaustavljanje njegovog vozila, odbacio paket sačinjen od najlonske folije u kome se nalazilo dva kilograma skanka. 

U saopštenju se navodi da je izvršen uviđaj mjesta gdje je odbačen paket sa drogom, a na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj izvršen je pretres kuće i putničkog vozila u vlasništvu D.M, prilikom čega je pronađena i oduzeta manja količina metaka različitog kalibra. 

Nad D.M. je izvršena kriminalistička obrada, a po dokumentovanju njega će Okružnom tužilaštvu u Doboju biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlašćena proizvodnja i promet droge. 

Ove aktivnosti sprovedene su u saradnji sa dobojskim Okružnim tužilaštvom, navedeno je u saopštenju. 

Tagovi: