Do septembra završetak kanalizacione mreže u Vukosavlju

Načelnik opštine Vukosavlje Borislav Rakić rekao je danas da će do septembra biti završena fekalna kanalizaciona mreža, čija izgradnja kasni više od šest godina.

Rakić je na sjednici Skupštine opštine Vukosavlje rekao da će do septembra biti izgrađena prepumpna stanica i postavljeno posljednjih 1.500 metara od ukupno 19 kilometara cijevi. 

On kaže da je sa izvođačem radova preduzećem "Niskogradnja" iz Laktaša postignut dogovor o nastavku izgradnje kanalizacione mreže, na kojoj su radovi počeli 2010. godine. 

Rakić je rekao da je sa izvođačem radova postignut dogovor o stavljanju u stanje mirovanja sudskog postupka koji se od 2014. godine vodi po tužbi opštine Vukosavlje za naplatu penala zbog prekoračenja roka za izgradnju i za povrat sredstava plaćenih za prikazane radove koji nisu obavljeni. 

"Radovi će biti nastavljeni sutra, a rok za izgradnju posljednje etape i prepumpne stanice, ukupne vrijednosti 300.000 KM, je 20 dana", rekao je Rakić. 

On je najavio da će do kraja godine početi priključivanje oko 1.000 domaćinstava i 50 privrednih subjekata na mrežu čija je izgradnja, prema ugovoru, trebalo da bude završena u julu 2011. godine

"Zajednička komisija Opštine i `Niskogradnje` će, nakon završetka i puštanja u rad kanalizacione mreže, utvrditi ko kome i koliko duguje i na miran način riješiti spor koji prethodna dva načelnika nisu riješila", rekao je Rakić. 

On je podsjetio da je vrijednost do sada završenih radova oko tri miliona KM, a riječ je o sredstvima Vlade Republike Srpske. 

Rakić je osudio nedavnu krađu agregata na prepumpnoj stanici kanalizacione mreže u Modričkom Lugu i izrazio očekivanje da će nadležne institucije otkriti počinioca ovog krivičnog kojim je opštini pričinjena šteta od 15.000 KM. 

Skupština opština Vukosavlje imenovala je Odbor za pripremu i obilježavanje Dana opštine, 8. septembar.

Tagovi: