Nova ulična rasvjeta u Vukosavlju

U Vukosavlju je u toku elektrifikacija 10 kilometara ulica i puteva koju sa oko 40.000 KM finansiraju opština i preduzeće ''Elektro Doboj'', rekao je načelnik ove opštine Borislav Rakić.

''Ukupno će biti postavljena 43 betonska stuba sa led sijalicama, a prediviđena je i zamjena dotrajalnih sijalica na postojećoj javnoj rasvjeti", izjavio je Rakić Srni. 

On je naveo da će nova rasvjeta biti ravnomjerno postavljena u svim mjesnim zajednicama, ali da će najveći broj svjetiljki biti postavljen u mjestu Gnionica, zaselak Nikolići, u kojem do sada nije bilo javne rasvjete. 

Rakić je naglasio da nove sijalice, čija je snaga četiri puta manja od sijalica koje su do sada korištene, neće značajno uticati na ukupnu potrošnju električne energije. 

"Prosječna mjesečna potrošnja struje, koju u potpunosti plaćaju građani u mjestima gdje je instalisana javna rasvjeta, je oko 10.000 KM", pojasnio je Rakić. 

Izvođač radova je "Elektro Doboj", Radna jedinica Modriča. 

Rukovodilac Radne jedinice "Elektro Doboja" u Modriči Zdravko Todorović rekao je da su radovi na sanaciji niskonaponske mreže u Vukosavlju iskorišteni za postavljanje javne rasvjete, o čemu je postignut dogovor rukovodstva Radne jedinice i načelnika ove lokalne zajednice.

Tagovi: