IGRAČIMA MILIONI I BROJNE NAGRADE; Najviše nagrada u Banjaluci, sreća i za Prnjavor i Modriču

"Lutrija RS" jedno je od rijetkih preduzeća koje godinama pozitivno posluje iako veliku sumu novca od uplata za lutrijske igre kroz fondove dobitaka vraća igračima, rekao je direktor Lutrije RS Rajko Radovanović.

U prošloj godini isplaćeno je 98 "šestica" na lotu igračima širom Srpske u ukupnom iznosu od 383.785 KM.

- Najveća isplaćena "šestica" od 18.486 maraka otišla je u ruke igraču iz Trebinja, a zatim slijede srećni dobitnici iz Bijeljine - 16.594 KM, Banjaluke - 14.298 i 12.890 KM, ali i iz ostalih lokalnih zajednica - rekao je Radovanović.

U prodajnoj mreži "Lutrije RS" isplaćeno je i 1,53 miliona KM manjih dobitaka na lotu, do 1.000 maraka.

- Jedina otežavajuća okolnost jeste to što većina dobitnika ne želi da se fotografiše niti da im identitet objavljujemo u javnosti, što izaziva neopravdanu sumnju u dijelu javnosti da je u pitanju neka neregularnost. Igrači koji dođu da preuzmu dobitak ne mogu da vjeruju da su baš oni srećni dobitnici, jer su i oni bili uvjereni da su sve igre na sreću namještene - objašnjava Radovanović.

Igračima binga isplaćeno je 121.506 KM plus automobil, mobilni telefoni, laptopi, televizori...

- Igrači iz Banjaluke i Gradiške osvojili su dva automobila na srećki "mega". Od 1. februara u prodaji će biti nova srećka "sedmica", koja osim brojnih vrijednih novčanih nagrada donosi i šest "pežoa" i jedan "audi". Naša najprodavanija srećka je "sport", a zatim slijedi "treća sreća", "mega", "džekpot", "džoker", "rulet" i "skuter". Očekujem da nova "greba" pod nazivom "sedmica" bude u samom vrhu najprodavanijih srećki upravo zbog atraktivnih nagrada. U prošloj godini igračima širom Srpske isplaćeno je 1,29 miliona KM dobitaka do 1.000 KM - rekao je Radovanović.

Naglasio je da je loto najrasprostranjenija igra i čini 62 odsto od ukupnog prometa, dok su grebalice u stalnom rastu i sada čine 30 odsto ukupnog "kolača".

Grebe

Rajko Radovanović kaže da je čak 14 igrača u RS na srećki "sport" ogrebalo po 5.000 KM.

- Igračima iz Trebinja i Višegrada posrećilo se sa po 10.000 KM. "Treća sreća" donijela je sreću za igrače iz Gradiške, Pelagićeva, Zvornika, Teslića i Modriče koji su osvojili po 5.000 KM, dok je dobitnik sa Sokoca ogrebao čak 10.000 KM. Igrač iz Prnjavora osvojio je na srećki "džoker" 5.000, koliko su osvojili i igrači iz Gradiške i Kozarske Dubice na grebalici "džekpot" odnosno "rulet" - rekao je Radovanović. (GLAS)

Tagovi: