ŠOKANTNA NAREDBA PLAĆENIM UBICAMA: Zakoljite mi tatu!

Ne znam šta mu je to trebalo? Pa imanje je i ovako njegovo - kaže za “Blic” Jovo M. (68) iz Turije, kod Srbobrana, iznenađen posle hapšenja svog sina Ratomira (38).

Novosadska policija je uhapsila Ratomira M. jer je planirao ubistvo oca, i to zbog 11 jutara zemlje, vredne više od 100.000 evra! Pored Ratomira, privedena su još trojica muškaraca iz Srbobrana i Savinog Sela, koje je angažovao kao plaćene ubice. Svi su uhapšeni preksinoć, oko 20 sati, u akciji operativaca PU Novi Sad.

- Iznenadio sam se kada je moj sin uhapšen. Mislio sam da policija pretresa njegovu kuću i traži drogu, a ne da je hteo da me ubije - kaže Jovo M. koji još nije svestan da je samo zahvaljujući akciji novosadske policije živ.

Ovaj ugledni zemljoradnik iz Turije živi sam, a sin sa suprugom i dve ćerke u istoj ulici, u kući preko puta. Nisu bili u svađi, ali Ratomir se pre dve godine promenio i počeo je da ga izbegava, iako je Jova svaki dan kod njega u kuću dolazio na ručak tačno u 13.30 sati.

- Počeo je da pije, slupao je dva automobila i napravio štetu od 4.000 evra. Dao sam mu 15 jutara zemlje da radi, a ja sam zadržao ostatak. Zemlja jeste njegova, ali je plod uživanja moj, i Ratomir ne može da je proda dok sam živ. Šta je on radio, ne znam, ali je neku zemlju stavio pod hipoteku da bi uzeo kredit - priča Jovo M.

Ugledni zemljoradnik ne zna gde je njegov sin potrošio silne pare, ali da mu se nedavno požalio da su mu kola obijena i iz njih je ukradena platna kartica.

- Ako je planirao da me ubije, treba da bude osuđen. Sve to što radi nije dobro. Umesto da se bogati, on raskućava - konstatuje otac.

Početkom ovog meseca Ratomir M. je angažovao trojicu lokalnih kriminalaca, hapšenih zbog raznih krivičnih dela, iz Srbobrana i Savinog Sela da bi realizovali njegov plan i ubili oca Jovu.

- U nekoliko navrata dao im je pare, ukupno nekoliko stotina hiljada dinara, a kupio im je i novi “fijat uno” kojim je trebalo da krenu u krvavi pohod - kaže naš izvor upoznat sa istragom.

Detaljno su skovali plan, i razradili tri mogućnosti da ubiju Jovu M., da strada u eksploziji, da ga ubiju hicima iz pištolja ili da ga zakolju nožem.

- Sinova želja je bila da oca zakolju, ali su za svaki slučaj spremili i rezervne varijante, koje ne zahtevaju direktan kontakt sa metom. Plan je bio da Jovu M. ubiju u noći između srede ili četvrtka ili najkasnije juče. Međutim, operativnim radom policija je došla do saznanja o njihovoj nameri i sprečila ih u tome. Osumnjičeni sin je uhapšen u svom domu, privedene su i potencijalne ubice, a kod njih su pored noža, kojim je trebalo da zakolju Jovu M., nađene i eksplozivna naprava, ali i pištolj za rezervne varijante ubistva - kaže naš izvor.

Ratomiru M. određeno je zadržavanje do 48 sati. Protiv trojice potencijalnih ubica biće podneta krivična prijava.

Eksploziv, pištolj, nož

Kod osumnjičenih su, pored pištolja, noža i eksplozivne naprave, nađeni i audio i video snimci na kojima se dogovaraju o ubistvu Jove M.

PIŠU:Miloš Stanić , Ana Ž. Adžić, Blic.rs

Tagovi: