Srbija nakon 24 godine dobija rivale na Evropskom prvenstvu

Nakon 24 godine fudbalska reprezentacija Srbije naći će se u žrijebu za Evropsko prvenstvo, a eventualne rivale će dobiti i selekcija BiH koja do šampionata Starog kontinenta može da dože preko baraža.

Skoro četvrt vijeke čekali su navijači Orlova na ovaj trenutak, selekcija selektora Dragana Stojkovića Piksija će dobiti rivale u grupnoj fazi Evropskog prvenstva.

Srbija žrijeb čeka iz četvrtog šešira. Istina, moglo je da bude bolje da je Srbija pružila bolja partije u kvalifikacijama, ali šta je tu je. Svi navijači Srbije sa nestrpljenjem čekaju današnji žrijeb koji je na programu od 18 časova.

Ceduljica sa imenom Srbije biće izvučena na svečanosti u Hamburgu, a sva dešavanja ćete moći da ispratite uživo i na Srpskainfo.

Orlovi su zahvaljujući rezultatima u kvalifikacijama smješteni u četvrti šešir, zajedno sa Italijom, Švajcarskom i pobjednicima u tri staze baraža (među njima može da bude i BiH) što znači da sa njima ne mogu da se sastanu. Ono što će Srbiji biti potrebno danas je dosta sreće ukolio želi da se domogne grupe u kojoj mogu da se nadaju plasmanu u nokaut fazu, naravno sreća će biti potrebna i selekciji BiH, ali Zmajevi tek treba da pobijede u polufinalu u finalu baraža kako bi bili učesnici turnira u Njemačkoj naredne godine.

Evropsko prvenstvo se održava od 14. juna do 14. jula 2024. godine. U nokaut fazu prolaze po dvije najbolje selekcije iz šest grupa, ali i četiri najbolje trećeplasirane.

Tagovi: